Navštíveno 16787x

08.02.2012, 09:42 |
Yawor Ahoj
Nebojte, nehodlám se ptát na milionkrát položené otázky, jdu s jednou konkrétní ;-)
/otázka je až na konci, tak klidně přeskočte/
Po milionu přečtených stránek a specifikací jsem konečně vyrazil podívat se na vlastní oči.
A jak se na AHC s oblibou říká - "sto lidí, sto uší", tak o zraku samozřejmě platí totéž.
A po shlédnutí Panasonic G30 jsem věděl, že nebrat.
Vím, že podmínky v obchodě jsou od podmínek doma k neporovnání, nicméně toliko doporučovaný model G30 mne díky divným barvám /barevný nádech do zeleno-modra/ a barevným přechodům /přechod fialová -červená byl suveréně největší tragedie i proti plazmám nižší třídy /. vážně nepřesvědčil . A nešlo o jednu TV, viděl jsem to vícekrát ve vícero krámech na vícero zdrojích signálu.Nechal jsem si ukázat jak SD signál z DVB-T, tak signál z BR v HD.
/vím, že zrovna G model umí barvy různě kalibrovat, ale nehodlám trávit půl roku se sondou před TV a hledat zelenou.../
A vylučovací metodou tedy vlastně zbývá jediný kandidát do 20k.
----->Máte někdo Panasonic ST30E ?<--------
Pročetl jsem x diskuzí jak v ČR, tak mimo, a všude se píše, že s řadou G NEMÁ stejný panel a filtry a co jsem viděl, tak subjektivně byl obraz na řadě ST lepší a neměl uvedený problém s barvami.
Teď mi jde o zkušenosti z provozu, parametrovou a reálnou představu mám.
Díky ;-)

08.02.2012, 10:35 |
Crimson | Upraveno: 2012-02-08 10:37:40
Tak ST je též NeoPlasma snad aspon viz. www.panasonic.cz, ale umí 3D
docela mě udivuje ta cena stejná jako u 2D G30

08.02.2012, 11:14 |
Yawor navíc 50ST30 se momentálně doprodává za 20k...
Yawor: Nevím co jsi viděl ale je to tak jak jsem tady psal já už kdysi... Ve full HD jsou 4 řady a když to začínao bylo to takhle vzestupně:
U - obyč panel
S - obyč panel
G - lepší neo panel
VT - lepší neo panel a 3D
Pak Samsung opět zkurvil trh s 3D i v TV pomalu do kuchyně, tak i Panasonic v rámci své výrobní řady musel udělat 3D a došlo k tomu že
UT - obyč panel + 3D
ST - sem dali nepochopitelně to samé co do Géčka čili neo panel + 3D
GT - neo panel + 3D
VT - neo panel + 3D
V čem může být STčko lepší je procesor, který pokud musí zvládnout 3D může být lepší, ale po tom jsem už nepídil. Pošli odkaz kde někdo tvrdí, že panel je jiný to mě zajímá.
Ono ke konci výroby 30tkové řady to je samé zvěrstvo a samej "novej" model viz. GW se sat. tunerem co je dnes taky hit a cesta do pekel.....
Přiznám se, že mě Ti výrobci svýma "neprůhlednýma" řadama a modelama už pěkně se*ou...

08.02.2012, 12:14 |
Yawor Tuner#2 : Pokusím se dohledat, ale poslední týden jsem toho prolezl tolik, že nezajišťuji úspěch ;-)
Jinak zmatek v tom značení je vážně děsnej, a nejen u Panasonicu.
Zkusím mrknout do historie...
Yawor: NJ dneska nejde o kvalitu, prostě dorazí od někoho panely, od někoho elktronika a rychle smontovat a prodat. Sony měl docela velkou aféru s různě kvalitní obrazem u stejné řady TV. Bodej by ne, když tam byl v rámci výroby asi 3x jiný panel, různých kvalit, ale to už bylo za dob Oravy, OVP apod. Taky někdo měl Philips a něco vyžral polský CRT uvnitř :-D Stejný je to i u aut atd., dneska to mění dodavatele a tím potažmo kvalitu pomalu co týden :-///

08.02.2012, 12:22 |
Yawor ...vím že to bylo nějaké zahraniční forum, s tím že jsou jiné obrazové filtry a snad i panel. Ale kdo ví, odkud čerpali info. Pro mne bylo směrodatné to vidět a ST prostě problém s barvou neměla.
Tady zase píšou, že to má GT panel...
[ Link ]

08.02.2012, 12:24 |
Yawor je v tom chaos, to aby člověk bádal měsíc než se díky chaosu k něčemu dostane...
Nakonec vezmu to, co bude mít nejhezčí prodavačku :-)

08.02.2012, 12:26 |
Yawor ... a další - TX-P42G30B retains the Infinite Black... ST30B Infinite Black Pro filter

08.02.2012, 12:26 |
JR tomu rikam rozumnej pristup .... mrdat na to :-D
No pozor, musíš koukat po E na konci pro východní Evropu a ne ne na modely v Anglii apod. ty se mohou lišit od toho co píšu. Je to divné G a ST jsem viděl vedle sebe a subjektivně bez rozdílu... Asi do G naházeli horší panely jako výprodej? Nevím...

08.02.2012, 12:30 |
Yawor | Upraveno: 2012-02-08 12:35:00
Zkusím najít specifikaci pro EU...
ty woe vy mi zas dáváte, to chcete říct že G30 je mrdka a mám jít do ST30 ?
Yawor má pravdu, kde budou větší kozííí to beru..
Já bych vzal sebou nějaký péčko a porovnal růžovou in natura s prodavačkou... kam se na to hrabe pleťovka ;-))

08.02.2012, 14:19 |
Ravo když jsme tady rozvedli tu teorii ohledně Gčkových panelů, chci se zeptat jakej používáte obrazovej setup?
Nedávno jsem koupil P50G30 a předtím jsem měl jen LCDčka nižších řad od Samsungu (žádný LED). Docela jsem zmatenej ze všech těch voleb co která znamená a na co má vliv (různý filmové kadence, odstranění šumu, živé barvy atd.), jediný co jsem zatím poladil je že jsem nastavil ECO off :)
Jakožto pure SQ hifař všechny tyto věci na audiu okamžitě vypínám, ale tady to zřejmě bude chtít poladit.
Jako zdroje používám DVB-T, pak HD satelit a HDMI-DVI jako sekundární plochu z PC.
Bylo by super, kdyby někdo znalý (Tunere ;-) napsal krátkou tabulku co která věc ovlivňuje atd.

08.02.2012, 15:01 |
Yawor Crimson : já to prohlásil jako čistě subjektivní věc ;-)
Bež se na to ale podívat na vlastní oči, ať nevybíráš jen dle tabulek :)

08.02.2012, 15:23 |
clown Tuner ..
si delas prdel, ale nam se kdysi .. cca 10 let zpet podarilo v OD Kotva pustit pecko v plnem provozu elektra. Cca 80 TV v nekolika radach :) Pozdejsi odpoledne, kram narvanej .., scena trvala asi 30 sekund :)) Ale luxus .. , jeste, ze ja tam vlastne nebyl :)

08.02.2012, 19:42 |
Kamil u LCD telek je několik různých panelů v rámci modelu zcela běžný viz. LCD TV LG a panel AUO, CMO nebo Sharp
Já doma mám ST30 a musím říct, že když jsem to vybíral, a stálo vedle toho Gčko, tak jsem měl hned jasno. Obraz uplně jinej.
no pokud ST30 3D stojí dnes na korunu stejně jako G30
tak mám asi jasno !

08.02.2012, 20:58 |
Yawor Crimson : pročti si ten link co jsem dával 08/02/2012 12:22, docela zajímavý info
to jako že to má ten drahej panel z GT30 ? good !
Ravo: Každá telka má jiný menu, každej výrobce si rád vymyslí ten a ten filtr se svým "patentem" a speciálně ho pojmenuje, tak ideálně vzít návod, tam se dočíst na co to má být a pak zkoušet vypnout, zapnout, popřípadě víc poloh pokud to má. Když nevidíš rozdíl a nebo jen nepatrný, tak obecně platí tyhle kurvítka vypnout protože ono to třeba pomůže obraz odšumit, ale za cenu ztráty detailů a ostrých hran apod. Takže všeho s Mírou :-) a koukat aby to bylo co nejpřirozenější.
Kamil: Jasný, však i desky od paňáků jsou podle toho co příjde a proto možná už na G kašlou a ST se tváří lépe... To co zde kluci popisujou bylo u řady U a S ta měla problémy s barevným podáním a černá nebyla černá.
Yawor: v tom tvém linku jsou super diskuse, četl jsi to ?

09.02.2012, 10:39 |
Yawor ee, jdu na to :-)

09.02.2012, 10:47 |
Yawor No pokud myslíš stížnosti na blikání / nestabilitu obrazu, tak s tím mají dle fór problémy všechny Panasonicy. To ale platí jen, pokud máš na tohle citlivější oči. Já se na to v krámě zaměřil a naštěstí to není můj případ /stějně jako drtivé vetšiny/.
Tak či tak, po všech + a - jsem vybral něco ale úplně jiného a za neustálého klepání na čelo jdu do do D570.... ;-)
nemyslím nic konkretního, jen je to zajímavé čtení .. tech 62 komentářů
co Samsung ?

09.02.2012, 10:56 |
Yawor jj, já vybral tohle
PS51D570
[ Link ] možná to nemá tak fajn černou jako Panasonic, ale po pročtení a hlavně prohlédnutí se mi ten obraz líbí a nic mi tak ve výbavě nechybí.
Takže tak ;)

09.02.2012, 10:56 |
Crimson | Upraveno: 2012-02-09 10:59:59
a jsi si jistej, že ten panel Samsungu je lepší než NeoPDP ?
já zvážím tu G30 vs ST30 případně uvidím jak budou ted cenově ty nové řady G50 ST50
Dneska kolega něco scháněl ve velkoskladu v Praze a starý už nemají a nový ještě nemají... Tak dlouho budete špekulovat až budou jen 50tky ;-))

09.02.2012, 11:01 |
Crimson | Upraveno: 2012-02-09 11:01:35
a vo vo votom to je :-)

09.02.2012, 11:56 |
Yawor Crimson : já to i vím že parametrově a v testech lepší není. Ale subjektivně se mi na to prostě kouká lépe ;-)
tak ted jsi mě uklidnil :-)

09.02.2012, 12:38 |
Yawor vždyť vyraž někam do krámu a nech si ukazovat ;-)
to dělám už půl roku, tam prd poznám, i sebelepší panel ti v Menu dokážu zkurvit tak, že bude hrát jak LowEnd :-)
já na to dlabu, někdo tu kdysi napsal že NEOPDP panel G14 je good tak to koupím a neřeším..
dcera má Plazmu 50" a když jsem viděl jak na téhle velikosti je standard pozemní TV total rozmazaný už,
tak od toho moc nečekám .. těším se na HD a BR

13.02.2012, 08:05 |
Yawor Crimson : drobná aktualizace... ;-)
nedalo mi to, a neděli jsem obětoval projíždění elektro krámů, až jsem konečně narazil na jeden, kde měli jak G30, tak ten Samsung a téměř vedle sebe. No a protože jen vůl nemění názory, tak musím říct, že při příměm srovnání je ten panel G14 vážně lepší. A to podstatně....
Sice stále platí, že pro mé oko má problémy s fialovo/čevenou a bez korekce má drobný zelený nádech, ale i přes to je to prostě lepší podívaná.
Takže, dnes objednávám ST30 a schválně dám vědět, jak v domácích podmínkách
Takže jak ?
ještě bych potřeboval, kdo máte doma krabici od Viery p50xxx
jaké má rozměry ta bedna, stačí mi na cm dík ..
Si nevydržal do uvedenia iTV Yawore :-( :-D

23.02.2012, 15:04 |
Yawor ST30 je doma, přišla ten samý den.
Zatím velká spokojenost.
žádné bzučení, větráčky nejsou slyšet, obraz je skvělý - černá je mazec ;-) (nevěřil bych, že se někdy budu nejvíc pídit po barvě, která není /resp neměla by/ být vidět ;-) )
Pokud za těch pár dní mám napsat nějaké zápory, tak:
- VIERA Connect je neštěstí - myšleno dostupností. V 90% se na jejich servery nedá připojit
- jak jsem již psal - vše je zeleno/modré. Ne tragicky, ale vidět to na některých scénách je. S tím jsem ale počítal, viděl jsem to v obchodech.
- DO - čekal bych, že v tomhle případě se poučí od číny - tam namíříš kamkoliv a TV se přepne, tady malá překážka a smolíček. Druhá věc je ergonomie DO. To je ale otázka zvyku
Krabici ti změřím. Ale je to obr kráva ;)
Yawor: Moment, psal jsi zeleno/modrý nádech u G30, koupils STčko a přiznáváš teď že je tam taky? Přiznám se, že tento efekt či zabarvení já nevidím nebude to zdegenerováním oka u LCD :-D

23.02.2012, 15:27 |
Yawor :-DDD
já tušil, že to bude mít taky, holt stejný panel, jen jiné filtry.
Když jsem je viděl vedle sebe, tak u ST30 mi to v krámě nepřišlo . Ale doma to barevný nádech má. Ale problém s přechodem fialová/červená u ST, narozdíl od G, nepozoruji.
Ale je to čistě subjektivní ;-)
já bych tam takový mouchy nehledal..
tak co ty rozměry ?
To je dobrej hokej teda, resim nakup TV do loznice, chtel bych 42, nejlepe Panak, ale co vybrat? Jsem zmlsanej z G30. Ale v tom oznaceni panelu mam z tohohle prispveku fakt bordel.
Rajdlos: Tohle nepomohlo? 08.02.2012, 12:01

24.02.2012, 08:59 |
Yawor Crimson : jsem furt v hospodě, pokusím se dnes odpoledne
JJ pomohlo a dekuju za to :) ale spis me zmatly dalsi prispevky, ze kombinuji ruzne kvality panelu do stejnych modelu.
To byla jen spekulace a ono ke konci výroby u výběhového modelu je možné lecos. Jiné firmy to praktikujou u LCD vcelku běžně i v průběhu výroby...
slušenej web zde:
[ Link ] Osobně LG nebo Samsung. Stejně od nich hodně výrobců kupuje samotný panely (většinou ty méňe povedené) a hodí na ně svůj kabát. Nejlíp, ale vidět :-)
[ Link ] Tuner: takze s Geckem opet asi chybu neudelam ne?
Rajdlos: Myslím, že rozhodně ne.
A blbej dotaz. Tenhle drzak
[ Link ] s touhle G30 nema asi sanci ze? Potrebuju nejaky tenky, vim ze jsi radil prave Vogel.
Já tyhle thin nemontuju, ale co jsem koukal na výstavě, tak to není tak špatný, mělo by to udržet a u 42" by to mělo vyjít i na šířku.
On mi ty rozměry nepošle :-) nevím jakým autem pro to jet !
Crimson: Velkým :-O 50" se do Octavie 1 vejde jen našikmo což není moc dobrý pokud si pamatuju ;)
O Octavii vůbec neuvažuji, tam jsem vezl 42" a bedna byla na cm od podlahy po strop..

Do Berlinga se vleze se sklopenyma sedačkama jenom tak tak.

29.02.2012, 09:34 |
Yawor je no jo... :-)
Asi bude jistější si to zapsat do telefonu , což právě dělám
Už to neřeš Vesmíre, za hodku to zjistím sám, až to budu rvát do kámošova Scenika bez sedaček.
Přinejhorším tam nechám krabici :-)
Ještě dotaz, upozornovali mě, že k tomu mám vzít přepěťovou ochranu, že jsou na to nýchylný, je to fakt nutný ?
Máte to někdo ?
[ Link ]

29.02.2012, 14:52 |
nome | Upraveno: 2012-02-29 14:53:20
v octavii 2 liftback sem naprosto bez problemu odvezl 46" lcd a mista bylo dost i na 50"
sklopit sedadla dát naplocho obrazovkou navrch a pohoda
prepetovku mam tuto a spokojenost
[ Link ]
no jo , jenže Plazmu nesmíš položit ..

29.02.2012, 14:59 |
clown Crimson ..
a ani do letadla ji netahej :)))
protoze ti muze utect nejen panel, ale i ten tucnak (linux), co to pohani :)))

29.02.2012, 15:02 |
nome položit ju samo můžeš ..., akorát obrazovkou nahoru. Pokud nepojedeš po poli s pulmetrovýma rygolama jak blázen tak se tomu nemá co stát.
Kdyby ste videli co stim dleaji skladnici a prepravky ...
Položit na záda jde a přepěťovku 100% od Belkina černou sérii tu používám na všechny AV komponenty a proto jsem nechápal Tvůj počet zásuvek, když to vyřeší dvě přepěťovky po 7x zásuvce a ještě to chrání anténí a sat. signál ;-))

29.02.2012, 17:50 |
Cenda slyšel jsem info, že během dvou týdnů by měly být nové modely ...
takže Scenic bez sedaček, od podlahy kufru po střechu na cm
o nových modelech jsem čet, řady X50, celkem nic nového, spíš internetový záležitosti..
08.02.2012, 15:23 | clown
81x clown a jen jeden zivej
to muselo bejt jak v bludisti :-D

29.02.2012, 20:00 |
clown kral ..
nebylo moje .., ja na VHS netocil, nikdy :)
Lidi jakej maj ty Plazmy kabel 220V, to je tahle klasika ?
a jakou délku má ta G30ka resp.ST30ka netušíte ?

Jo je to on a je podle konstrukce někdy úhlovej, někdy rovnej a délka kolem 2m.
G30 do octy 1 jde, ale musis mit stazeny okynka... :)))

tuner: díky super, takže se dá klidně dát i 3m kabel, mám totiž hodně vysoko tu rouru na kabely, nevím jak to vyjde kus nahoru, pak 1m50cm dolů a k zásuvce
tmx: hezky pěkně :-))
no já už jí mám doma, resp. u známých, ještě jsem ji nevybalil, kdoví zda v té krabici něco je ..
No problem, klasiká PC šňůra 3 kolík ;)

05.03.2012, 17:58 |
Crimson | Upraveno: 2012-03-05 18:08:06
No nevím, šahnul jsem do krabice, u ST30 vede kabel normálně dovnitř.. nejde odpojit !
Jinak 50 je tu
[ Link ]

05.03.2012, 18:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-03-05 18:10:51
Tak už to ty paka udělali na ten jejich bazmek jako to má třeba VTčko. STčko jsem nikdy nemontil tak nevím. VTčko tam mělo takový plast na dva šroubky a pod ním se dal vycvaknout takovej bílej konektor menší než ten PC právě kvůli protažení kabelu. Pokud bude krátkej, tak jedině střihnout šňůru a konektor tam předělat pokud to jde - už si nemapatuju jak byl přesně provedenej. Rozbal to a uvidíš...
to mas za to, zes nekoupil Gcko - to ma, jak pise tuner#2, klasickej PC - akorat trosku silnejsi...
tak to ja si pockat na GT50 az bude za lip :)

05.03.2012, 22:00 |
Crimson | Upraveno: 2012-03-05 22:02:55
TX-P50G30E vs TX-P50ST30
Dobry den,
rozhoduji se pro koupi televize a po precteni ruznych recenzi atd atd mam posledni 2 kandidaty
Uz jsem byl rozhodnuty pro TX-P50G30E ale ty 3D televize stoji stejne penize tak si rikam jestli nejit do nich.
Taky jsem se docetl ze maji i lepsi obraz nez G30
Odpověd:
ja nie som vobec priaznivcom pozerania v 3d (otestoval som si to viackrat na vlastnej kozi), ale ferovo uznavam, ze vsetky 3d telky su o poznanie lepsie v zobrazovani 2d signalu.
Na zaklade horeuvedeneho ti preto odporucam z tebou navrhovanych kandidatov p50st30.

No to je ono co jsem popisoval, povolíš dva šroubky, sundáš plast a pod tím je takový spešl konektor, takže pokud bude kabel krátkej, tak jedině napojit a nebo udělat novej, pokud jde ten konektor sundat. Už z hlavy nevím...
jojo to bude v poho, klidně dotahnu tu přepětovku nahoru za TV
Tak jsem na zaklade mistnich temat ohledne tv rodicum doporucil tu ST (stejna vlastnosti a cena jak G + moznost 3D) a obraz fakt super. Oproti sest let stare Bravii nesrovnatelne lepsi. Mam ale dva dotazy:
- Nejde naladit NovaHD a CTHD na DVB-T co je v tv. Nevite kde je problem? Pisou mpeg4, takze to by mel zvladat, ne? Obyc externi tuner je naladi.
- Nevim jestli to je vlastnost vsech plazmovych tv, ale prijde mi, ze je obraz chvilemi jakoby zrychleny a ne konstantne, ale take nikdy nejak vyrazne, ze by to rusilo. Ale cas od casu si toho clovek vsimne. To je vlastnost plasem? Jinde jsem to nevidel.

12.03.2012, 18:59 |
Yawor | Upraveno: 2012-03-12 19:00:39
ad - HD - u mne na Praze 4 jsem je naladil v pohodě, spíš mrkni, jestli ten multiplex, co je vysílá, chytáš s rozumným signálem /oprava, teď čtu že ext chytá. Možná je méně citlivější tuner v TV.... Zkusím mrknout s jakým signálem to chytám./
ad zrychlenost - nikdy nikde jsem nepozoroval

12.03.2012, 19:03 |
Yawor ... tak mám všude 100% jak kvalita, tak signál...
Tak jestli to muze byt signalem, tak pak ok. Je to trochu v udoli a v posledni dobe je i problem s cool a novacinema. Nicmene bych cekal, ze je aspon najde pri vyhledavani. Kdyz ten externi uplne v pohode.

19.03.2012, 09:10 |
Crimson | Upraveno: 2012-03-19 09:11:32
Už jsem taky Viera ST30 !
Paradoxně chytám 100kW/50km Bukovku, mám ji na dohled, síla signálu 100%
Cukrák ani prd (100kW/35km) síla signálu 30% - jsme ve stínu
Obraz je fakt good, je potřeba zvýšit ostrost a rozlišení a vypnout to debilní vyhlazování obrazu,
pak to je koukatelný, v továrním nastavení je to hrozně rozblemcaný..
Po prvním zapnutí na mě vyskočil okamžitě Update Firmwaru

19.03.2012, 09:23 |
Yawor jj, měl taky hned update FW po zapnutí ;)
nastavení máme podobně, kdyžtak v těch lincích výše jsou i nějaký doporučený nastavení, tak mrkni

19.03.2012, 09:25 |
Ravo | Upraveno: 2012-03-19 09:30:51
G50 vč. krabice se do Oct1 Combi VEJDE nastojato - osobně vyzkoušeno :)
Musí jít všechny zadní věci ven (tzn. komplet zadní sedačky i se sedáky, kdo má origo dvojitou podlahu tak taky ven. Přední sedačky posunout co nejvíc dopředu a narovnat zádový části.
Pak se tam telka 5. dveřma nakloněná nasune co nejvíc dovnitř, až přeleze práh kufru a ani zakulacený konec stropu nebude překážet narovnání televize nastojato.
Pak už stačí jen naházet vykuchané věci dovnitř a posunout si sedačku řidiče opět na normální místo a je hotovo :)
Takto jsem ji vezl 200km a žádný problém
kde se prodavaji uz G50, internet furt zeje prazdnotou :)

20.03.2012, 06:37 |
kupis na G50 budete čekat hodně dlouho :-)
slibují Duben/květen , jen jsem zvědavej jakou nadhodí cenu třeb ana G50/ST50

20.03.2012, 10:35 |
Conan Už jsem taky G-éčkovej (TX-P42G30E), HD obraz ČT1 a Nova HD je parádní (jedu přes normální anténu).
Jen barvy se mi zdají nějaký přebarvený, ale ještě jsem si s nastavením obrazu nehrál, mód je nastaven "normální".
I na mód normal to chce barvy ubrat podle modelu o 3 - 5 čísel dolů. Mód dynamic je doma nekoukatelný ;)

20.03.2012, 10:56 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-03-20 10:57:34
G50 opravdu nebude :)))) do všeho nacpali 3D...

20.03.2012, 11:05 |
Conan Tuner#2: zkusím ;-)

20.03.2012, 13:18 |
kupis jako tuner#2. Letos žádná G50 nebude, jedinej PDP model bez 3D bude X50.
přesně tak,
jak LEDku tak Plazmu jsem okamžitě stahl Color z 30 na 20
Ostrost u Plazmy z 5 na 8(10)
víc s tím není potřeba dělat
nějak vůbec nechápu, jak jsem mohl doposud koukat na NE-HD(SD) pořady,
to je prostě nekoukatelný na 130cm ! :-)
ted už čumím pouze na HD balíček.. to je pokoukáníčko
Ostrost já třeba na televizi vypínám, protože vždycky vidím, jak televize stačí používat to doostření hran akorát když se obraz změní z dynamického na statický a ten efekt mi fakt vadí :o)

27.03.2012, 10:41 |
muSlim | Upraveno: 2012-03-27 10:42:15
2 Crimson: :-) málo kto pochopí prečo už roky zháňam u nás nezohnateľné seriály v HD/fullHD v originále a zaberajú viac miesta než u niekoho celá zbierka superkvalitných DivX-ov, niekedy aj mkv-čok :-D Mne to za ten čas zháňania stojí, už tak 3 roky som nič SD nevidel a ani nechcem :-)

27.03.2012, 10:54 |
Daryl (A)
Jako muslim. Ale z mych 2,5 - 3m je na ty 50" koukatelny i SD. Samozrejme porad je to o kvalite signalu. Neni sd jako sd. Neni to pokoukanicko, ale lze to pretret. Nicmene od te doby, co mam funkcni start over a podobny fce i na HD kanalech, je to zuzo :-)

27.03.2012, 12:39 |
Crimson | Upraveno: 2012-03-27 12:40:46
průser je, že já nesleduju obsah, ale obraz !!!
ani nevím kdo vyhrál F1 ale ty detaily na roztrženou gumu Vettela, detaily vozu, tribun, helmy, zpomalené záběry, detail sání ..
samozřejmě i jiné sporty, jachty v Austrálii, to chčiju maggi
jsem si musel dnes koupit BD Iron Maiden En Vivo, včera vyšlo :-)
Tak dneska objednána P50 GT30. Sice jsem chtěl koupit něco z letošních modelů, ale tahle je za hodně dobrou cenu, tak jsem neváhal. Zítra má přijít na prodejnu.
No nic, tak jsem chtěl objednat pro otce G30,kterou mám i sám, ale jak tak koukám, tak mu asi dám ST30, když se tu tak vychvaluje. Je pravda, že pokud to umí něco navíc (3D, které asi stejně nevyužije,ale proč ne), tak asi nemá cenu brát G30 (i když ST chybí dle specifikace záznam na USB, což je asi fuk vzhledem k tomu, že ji stejně bude krmit humax5100 co jsem mu dal na Vánoce, který záznam má.
Tak snad nebude ST krokem vedle.

01.04.2012, 22:54 |
Yawor nemá ani multimediální funkce - tedy přehrávač z LAN, z SD karty snad ano - nezkoušel jsem
mam to 3cm od steny, ty vstupy jsou dost nestastne umístěný, kdo by tam lez, vse rvu do BluReye nebo Sat.prijimace
resp. úplně nejlepší je kliknout v notasu na film, říct mu přehraj to v ST30 (vidím ji jako sítové zařízení v síti)
a film jede na TV vzduchem, k čemu USB :-)
No ja mam doma taky pandaka TX-P65VT30 a jsem naprosto spokojenej. Barevnost jsem si taky musel doladit, ale cerna je pecka... Musim rici, ze pandak me mile prekvapil... Hlavne vzhled pandaku uz neni takovej obycejnej, ale hodne stylovej....

02.04.2012, 12:04 |
Yawor slušná velikost, asi potřebuju ;)

03.04.2012, 08:15 |
Crimson | Upraveno: 2012-04-03 08:16:59
Jak jste na tom u G30 ???
jsem nějak žil v domnění, že když tam mám sítovku u ST30, tak půjde normálně konfigurovat IP atd.
ale v Menu TV nikde nic nemám, přesto ji vidím v domácí síti jako zařízení.
- stejně tak psali **Wifi Ready a ted čtu dodatek:
**V závislosti na lokalitě, toto příslušenství nemusí být přiloženo.
naopak z BluRee to není problém si namapovat cokoli doma, přistupovat přes Wifi, DLNA atd.
myslel jsem že ST30 (G30) fungují stejně jako BR viz. >

nj, panaky jsou na tohle hloupy - aspon v tomhle smeru. Umi to pristupovat na DNLA, ale jeste mi to stejne neprehraje vsechno. Takze porad mam xtreamer a plasmu mam jenom jako monitor (zvuk pres optiku do receiveru...)
jj v tom me pandak tak sklamal. Jako prehraje hodne veci, ale treba MKVcka prehraje jen pod nekolika kodekama a jinak se seka obraz... V tom je dle me hodne pozadu opraci korejcum....
mám tam jedno mkv 9GB a jede mi nádherně..
ale furt nechápu, jak si šahnu po LANce na nějaký Share,
lze to vůbec ?
To jsem blázen.. v manuálu to je, aha

Crimson :
musis nastavit DLNA zarizeni na sdileni video disku a pak to pandak uvidi. jak si vybiras video a atd, tak tam je multimedia....

03.04.2012, 17:51 |
Yawor Crimson : st30 by neměla mít multimedialni funkce z lan. Jen z SD
Barthez: nadhera :) z kolika metru na to koukas?
Sakra já ji neměl na síti, proto mi nezobrazovala vůbec nastavení IP
už je to OK

Je k něčemu dobrá ta registrace DivX ?
[ Link ]

03.04.2012, 22:17 |
Barthez | Upraveno: 2012-04-03 22:22:43
Rajdlos :
Asi 3,5m. Tady foto jeste v rozpracovanem stavu. V navodu pisou, ze na 3D film by mela byt vzdalenost max 3,5m, tak to mam jen taktak.
Proc se ptas?

Crimson: Kdysi dávno říkali, že budou chodit nový kodeky, které tam přes SD kartu naláduješ - nevím nikdy jsem nedělal...
Barthez: Telka super, ale takhle to zabít tou instalací ozvučení :-/////
Barthez: Uvazuju o ni :) ale cena me dost odrazuje :)
Jeste jsem udelal aktual foto.
DivX jsem zaregistroval a jedine co pozoruji, ze si to z netu stahuje kodeky, ale pouze prez pandaka...
Ozvuceni? Ani mi nemluv. Musel jsem to tak udelat.. Jedine na co jsem se zmohl a do budoucna planuji, tak mam v levem a pravem rohu ve vykusu pro telku ( jak je dekorace ) vyvedenou kabelaz na poradne sloupaky do sterea.... Ale i takhle to hraje hezky, ale na stereo poslech to nema, at delas co delas... Jeste jsem ani nemel cas si s tim poradne zahrat :-)
Jinak cena je draha, ale platno to je neskutecne...

03.04.2012, 22:51 |
P.E.T.R | Upraveno: 2012-04-03 22:51:41
Barthez: Telka moc pěkná, ale nemáš ji nějak vysoko? Podle fotky mi přijde, že musíš koukat "do kopce".
Jinak jako Tuner#2, montáž těch repro to dost kazí vzhledově. Chtělo by to nějak líp zakomponovat.
ta výška na fotkách dost zkresluje,
já to mám v úrovni beden nebo krbové vložky, cca 90cm od země
ozvučení jsem vzdal, hala 10x8m s plovoučkou a dlažbou se ozvučit nedá, kupuju sluchadla !

jj vcera jsem byl uz linej to merit, ale rozhodne to vysoko neni. Kdyz jsem delal ten vykus, tak jsem volal kamaradovi co ma kram na telky. Jak vysoko se to plus minus dava.
Kdyz si lehnu na gauc, tak hlavu prizvednu, ale poklize sedim, tak je to uplne v pohode. Kor kdyz si hlavu opru o operku hlavy gauce, tak abych mel pohodli..
Crimson :
Hezky barevna fotka. Uplne na me ta romantika cáákáá :-)))

04.04.2012, 11:58 |
Cenda Crimson, ty jsi asi velký lovec žen, vid? :-) Vypadá to pěkně.
Crimson: odkud mas sedacku? Mas to moc pekne :)
Tak většinu už jsem rozběhal, ale nějak si nevim rady s nastavením sítě. Intenet běhá v pohodě, ale nevim, jak přehrávat filmy z PC do TV po LANu. Je to P50GT30E.
Jako je to tady ve videu od 6:20.
[ Link ] 

04.04.2012, 23:19 |
P.E.T.R | Upraveno: 2012-04-04 23:22:49
Tak už jsem pokročil, udělal jsem si DLNA server a už to běhá. Bohužel toho TV moc nezvládá. Přehrávání 720p MKV jde v pohodě, ale 1080p některé načte a některé ne. Snad to vyřeší novým FW. Ještě budu zkoušet.
A neukazuje mi to u přehrávaného filmu aktuální čas, jenom celkovou délku filmu. A nejde mi ani výběr jazykové stopy u MKV i když je všude psáno, že to funguje. Mám na výběr jen jednu stopu, přitom v PC normálně zvolim CZ stopu, v TV mi to nejde.
Rajdloš: sedačka odsud,
[ Link ] akorát měla být antracit/bílá
a přišla šedá/bílá takže nám dělaj novou, tuto můžem užívat ale už jsem to tu někde psal, tema reklamace
Neco podobneho jsme meli vyhlidnuteho v Kice, vypada moc fesne.
jojo vím , byli jsme tam, maj tam taky hodně těchto "U"ček
je to moderní a praktické, přece nekoupíš rustikálního ušáka :-)
ono nepodcenuj ani Sconto, nábytek o ničem ale sedačky good
[ Link ] 
Tak to je presne ona co se nam libi:) Neskutecne pohodlna. V Asku je maji taky ;) Sice Cina, ale co dneska neni.
jenže tahle stojí pade, v Jeně máš ty samé za 19 ted v akci
GT30 za 20k , to docela nasere ..
[ Link ] 
Počkej až bude GT50 za 18tKč. To si ho uškubneš ;))
Ale jinak mě tohle taky brutálně sere co se děje s cenama a to Panasonic zavedl rádoby slektivní prodej TV s NEO panelama :-/ NJ holt stabilní hodnoty jako třeba u reproduktorů, kdy třeba moje bedny co mám doma 8let pořád stojí stejný peníze (nový model) se asi u spotřebky nikdy nedočkáme. Na druhou stranu vždyť tohle lidi chtí... Pořád jen cena, cena, cena což bylo vidět i předchozích vláknech na toto téma...

16.04.2012, 14:15 |
Yawor njn, to by sis nemohl koupit nic... Ale to se dalo čekat, Murphyho zákony jsou neúprosný ;)

16.04.2012, 14:20 |
Kamil njn, vývoj nezastavíš. Už se začíná kecat (a protlačovat) o 4k, takže za pár let bude další důvod k upgrade :) Jen to vysílání za tímto vývojem nějak nestíhá (myslím u nás)
k tomu vysílání, nevím zda se mi to zdá ale všiml jsem si teď pár přenosů z Dubaje a okolních Emirátů, ta kvalita je úplně jinde než klasické HD Sporty u nás, docela mi to vyrazilo dech, ať už to byly Dostihy Dubai nebo Moto GP Bahrajn atd.
že by kvalitnější technika ?
Já koupil P50GT30E před 14 dny za 19990Kč se 40 měsíční zárukou. Sice jsem ani televizi kupovat nechtěl, ale za ty prachy jsem neváhal.
Akorát doufam v nějakej update firmwaru, protože přehrávání MKV přes Media server z PC je na 2 věci. Přehrává jenom některý MKVčka a nefunguje mi výběr jazykový stopy, přitom na internetu tohle vychvalovali, jak to krásně jde. Mně to napíše jen jednu stopu a konečná, přitom v PC se normálně přepnu na češtinu. Stejnej problém jsou titulky, kde to neumí většinu českých znaků.
2 Crimson: potrebujem Tvoj obývák. Moc. Krásne to je :-)
P.E.T.R
když to pošlu vzduchem z notasu přes DLNA clienta do TV, tak mi taky mkv nehraje, ale když ho píchnu přímo na Flashce do TV, tak hraje super.
jinak mrkni na 19.03.2012, 09:10 | Crimson
to bylo první co na mě bliklo po zapnutí
muSlim: na tom nic není, tv + nordica + sedačka, nic víc
2 Crimson: no práve, minimal ako krava. Ľúbi moc!
Verzi 1.318 mam taky, to jsem zkoušel hned, ale už byla nainstalovaná. Přes DLNA to funguje divně, něco se pustí, něco ne, v něčem zas nejde přetáčet a nefunguje mi to přepínání jazykové stopy. Zkusim to přes USB, ale to už je zas nepohodlný. :)
jojo ten komfort je úžasnej, klikneš v notasu v průzkumníku na film, řekneš hrej v zařízení a aniž bys to měl na jakémkoli kabelu, v TV zhasne Ordinace a rozjede se Fast and Furious :-)

17.04.2012, 12:05 |
Daryl (A)
Mno jak ja koukam na vyvoj, tak myho 50" samsunga vymenim asi az za nejakou ultraHD placku na OLEDu :) 5 let by mohlo stacit :)
To, jak to hraje, asi taky hodně závisí na tom, jakej DLNA server to telce podává. Některý uměj všechno, i za chodu překódovat když je dost rychlej komp, ten originál windowsí toho moc nezvládá. To už jsem řešil na PS3 kdysi.